surfinlab.com

surfinlab.com

Tatradol Travel Utazási Iroda Szeged Szent István Tér, A Tatradol Travel Utazási Iroda Évi Ajánlatai Szeged, Szent István Tér 6. Tel.: (62) Web: - Pdf Free Download

A múzeum gazdag gyűjteményének megtekintése után séta az Arno folyó partján, majd továbbutazás Orvietoba, a sziklatetőre épült középkori városba. Az elbűvölő kisváros dómja nem egy könnyen felejthető látvány, a belsejében kiemelkedő művészi élményt nyújtó freskósorozatával. Városnézésünket követően utazás a szálláshelyünkre. Szállás: Róma környékén Róma Reggeli után egész napos városnézés keretében a csoport megtekinti az Antik Róma nevezetességeit: az ókori rómaiak szórakozóhelyét a Colosseumot, a Michelangelo által tervezett Capitoliumot, és a dicsőségek színhelyét a Forum Romanumot. Ezt követően a festőktől, művészektől hangos Spanyol lépcsőt, a különböző kívánságokhoz fűződő aprópénzzel teli Trevi kutat, Traianus oszlopát, a híres rómaiak temetkezési helyéül szolgáló Pantheont. Pihenés a város egyik leglátogatottabb terén a Piazza Navonán, amelynek közepét három csodálatos barokk szökőkút díszíti, majd a pápák erődjéül szolgált Angyalvárat tekintjük meg. Szállás: Róma környékén Róma Vatikán Reggeli után látogatást tesz csoportunk a Vatikán területén.

Zeged

fel, Ezt követően az Attila-dombon álló IV. Károly király tihanyi tartózkodásának emlékére épült Stációt tekinti meg csoportunk. A stáció megtekintését követően a híres Levendula Fesztivál forgatagában veszünk részt. Tihany történetének mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. Népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház várja az érdeklődőket, ahol elsősorban a levendula feldolgozásának különböző módjai ismerhetők meg. Programunk következő állomása Martonvásár, ahol a Brunszvik-kastélyt és a szép parkját tekintjük meg. Barokk kúriát gróf Brunszvik Antal építettet át 1784-85-ben, majd 1870-es években angol neogót stílusban alakították át. A 70 hektáros angol tájképi kertjében különleges fák nőnek. A kastélyban kialakított Beethoven Emlékmúzeum gazdag gyűjteményét látogatjuk meg. Kora este hazaindulás, Szegedre érkezés a késő esti órákban. Kirándulások Június 28. (vasárnap) A MESÉS OSZTRÁK DUNAKANYAR Sétahajózás a Wachall mentén, Krems-Melk között Lenyűgöző Klosterneuburgi Apátság Áruház parkolójából 03.

  1. Tatradol travel utazási iroda szeged szent istván tér budapest
  2. Tatradol travel utazási iroda szeged szent istván tér udapest terkep
  3. Tatradol travel utazási iroda szeged szent istván tér 3
tatradol travel utazási iroda szeged szent istván tér iskolc
A dóm tetejéről kiválóan tanulmányozható a középkori építészek és a kőfaragók zseniális munkája. A dómtól rövid séta után érjük el a lombard főváros lenyűgöző látnivalóját, a híres milánói Scala-t. Programunk következő állomása Milánó egyik leghíresebb látnivalója, az UNESCO Világörökség listáján 1980 óta szereplő Santa Maria delle Grazie bazilika, ahol Leonardo Da Vinci egyik legismertebb alkotásában, az Utolsó vacsora című freskó látványában gyönyörködhetünk. Továbbutazás a két városrészből álló Bergamoba, ahol az Alsó és a Felső város között 120 méter a szintkülönbség. Közös sétánk során látjuk a város nagyszerű díszterét, a pazar Városházát, a Várostornyot, majd a könyvtár reneszánsz palotáját, valamint a lenyűgözően szép Santa Maria Maggiore templomot. A városnézés felejthetetlen élményt nyújt a művészet szerelmeseinek. Szállás: Verona környéke 4. nap: Aquileia ókori római város romjai Reggeli után autópályán indulunk hazafelé. Útközben az Adriai-tengerhez közeleső Aquileia, ókori római eredetű település romjait tekintjük meg, mely Észak-Olaszország legjelentősebb archeológiai lelőhelye.

A várkastély a Sió melletti dombon áll, Ozorai Pipó építette 1416 körül. Árnyas udvarával, erkélyeivel a korabeli itáliai reneszánsz palotákat idézi. Az 1730-as években barokk kastélyként építették újjá, de néhány gótikus, reneszánsz részlete is megmaradt. Gazdag programunk utolsó állomása a Mezőföld déli csücskében elterülő Cece. A neves festő, Csók István (1865-1961) itt töltötte gyermek- éveit. Felkeressük a Csók István Emlékmúzeumot, melynek falán a művész fiatalkori freskója látható. A múzeum gyűjteményében több remek festménye, személyes tárgyai és a család bútorai kaptak helyet. Csók István a közeli Sáregresen született. Az emlékmúzeum megtekintését követően hazautazás, Szegedre érkezés a kora esti órákban. 7. – Kecskemét 5 Április 21. VAJDASÁGI KIRÁNDULÁS Fruška Gora misztikus hangulatú kolostorai Újvidék – Karlóca Program: Indulás: Szeged, Rókusi krt. -i TESCO Áruház parkolójából 05:45 órakor Élménydús vajdasági programunkat a Fruška Gora-i Nemzeti Parkban kezdjük, amely 25. 000 hektáron fekszik.

Meglátogatjuk a város felett álló várat, itt szinte minden látnivaló hozzá kapcsolódik. Alkalmunk nyílik a vár alatti bazárba ajándékvásárlásra. Következő úticél: Durres, mely nemcsak Albánia, de Európa, sőt az egész földkerekség egyik legősibb városa. Városnézésünk során igen sokat megtudunk a város múltjáról. Megtekintjük az i. századból származó amfiteátrumot és a ritka mozaikokkal díszített keresztény kápolnát. Megtekinjtük a volt római piacot, az érdekes sorsú Zogu király rezidenciáját és az egykori hatalmas városfal maradványait. Gazdag programunk után visszautazás a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 40 euró/fő (belépőkkel együtt). 5. nap: Albán Riviéra, Vlora-i öböl Pihenés, strandolás Albánia egyik legszebb nyaralóhelyén, a Vlora-i öbölben. 6. nap: Vlora – Albán Riviéra, Vlorai-öböl Ezen a napon, a reggelit követően félnapos kirándulásra indulunk Vlora városába. A város viharos történelme nem sok látnivalót hagyott meg az utókornak. A város legérdekesebb műemlékét, a Murad-mecsetet csodálhatjuk meg, amely 1542-1557 között épült, az oszmán biradalom legnagyobb építésze, Mimar Sinan tervei alapján (aki maga is albán volt).

A gazdag programot követően hazautazás, Szegedre érkezés az esti órákban. 8. 900, - Ft/fő meg. Programunk során láthatjuk a hagyományos legeltető állattartást: rackanyájjal, szürke marha gulyával, ménessel, mangalica kondával és a bivaly gulyával. A csikós bemutató közben rácsodálkozhatunk a csikósok és a lovaik közti tökéletes összhangra. Megfigyelhetjük a pásztorok viseletét, munkaeszközeit, munkájukat és a pusztára jellemző pásztorépítményeket. "guggon ülő" hodályt, a gémes-kutat, a karámot. A program A részvételi díj tartalmazza az utazás és a programvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépő, a pusztai fogatozás és a csikós bemutató összegét. Csoporthoz csatlakozás: Algyő – Hódmezővásárhely Június 25. (vasárnap) TIHANY, A LEVENDULAVIRÁGZÁS IDEJÉN Martonvásár, Brunszvik-kastély Program: Indulás: Szeged, Rókusi krt. -i TESCO Áruház parkolójából 05:15 órakor Programunkat a Balatonba benyúló Tihanyi-félsziget keleti oldalán fekvő egyik leglátogatottabb turisztikai központban, Tihanyban kezdjük.

Zekszard

tatradol travel utazási iroda szeged szent istván ter.fr

A templom építése 1985-ben kezdődött, de a belső dekorációk még mindig nem készültek el teljesen. Az épület 91 méter hosszú, 81 méter széles. 70 méter magas, a kupoláján lévő aranyozott kereszt 12 méter. Alapterülete 3. 500 m². A lenyűgöző látvány után indulás haza, Szegedre érkezés a késő esti órákban. 129. 900 Ft/fő A részvételi díj tartalmazza az utazás, a szállás, a megadott ellátás és a programvezetés költségét. Nem tartalmazza az utas-, baleset és poggyászbiztosítás és a turisztikai illeték összegét. HOTEL ADRIA Augusztus 5-12. FELFRISSÜLÉS DALMÁCIÁBAN Makarska riviera – Drvenik Utazás: légkondicionált luxusautóbusszal Szállás: Drvenik, Hotel Adria*** – 2-3 ágyas tus/wc-s hotelszobákban. KÖZVETLEN A TENGERPARTON! Strand: apró kavicsos, lassan mélyülő. Ellátás: félpanzió (reggeli-vacsora) Indulás: Szeged, Rókusi krt. -i TESCO Áruház parkolójából 04:00 órakor DALMÁCIA – A kék tenger és a fenyőerdők illata Mi teszi Dalmáciát ennyire vonzóvá? A tiszta tengere, a partvidéke, a természete, a történelme, esetleg az építészete, vagy mindez együttvéve?

Ezt követően Bosznia-Hercegovina leghíresebb műemlékét, az Öreg-hidat csodálhatjuk meg, melynek lerombolása a délszláv-háború, újbóli felépítése pedig a béke szimbólumává vált. A hidat 1566-ban kezdte építeni a török Hajrudin mester és 1575-re készült el. Az egynyílású, 20 méter magas híd nemcsak a múltban számított mérnöki csodának, a mai napig a világ legnagyobb sugarú, kőből készült boltíve. Az UNESCO Világörökség része. Szabadidőben a keleties hangulatot árasztó bazárban vásárlási lehetőség. Szállás: Mosztár 3. nap: Szarajevó – Szeged A reggeli elfogyasztása után indulunk a Neretva-kanyonon át Bosznia-Hercegovina fővárosába Szarajevóba, amelynek szépségét és hihetetlen sokszínűségét nehéz szavakba önteni. A város az or- szág közepén, az 1500-1700 méter magas hegyekkel övezett Miljačka völgyében fekszik. Városnézésünket a Gazi Husrev bég dzsámi megtekintésével kezdjük. Husrev bég neve a török Szarajevó szempontjából legalább olyan előkelő csengésű, mint Firenzében a Medicieké. A dzsámi az egész balkán legnagyobb és legpompásabb muzulmán imaháza.

tatradol travel utazási iroda szeged szent istván tér udapest

A díjemelés mértékének arányosnak kell lennie a költségek emelésének a mértékével, a szerződésben pontosan meg kell határozni a módosított díj számításának módját. A megadott részvételi díj előlegét – mely 20% – a jelentkezéskor, a részvételi díj fennmaradó összegét legkésőbb az utazás megkezdése előtt 20 nappal köteles az utas befizetni, melyről külön értesítést a TATRADOL TRAVEL nem küld. Ha az utas a szerződéskor ismertetett feltételeket nem tartja be, akkor a határidő lejárta után a szerződést – az utast terhelő költségtérítési kötelezettséggel együtt – felbontottnak tekintjük. Abban az esetben, ha a jelentkezés 30 napon belül történik, akkor a teljes összeget egyszerre kell jelentkezéskor befizetni. Ha az utas az utazás után a programban nem szereplő, előre be nem fizetett szolgáltatást vesz igénybe (fakultatív programok), köteles annak részvételi díját a helyszínen, az adott pénznemben befizetni. A fakultatív programok minimum 25 fő jelentkezése esetén indulnak. Az utas köteles az utazásra vonatkozó mindenkori hatályos jogszabályokat, előírásokat (útlevél, vám-, devizajogszabályok, egészségügyi előírások) betartani.

Részvételi díj: 50 euró/fő (belépőkkel és vaporettóval együtt) Fél napos kirándulás a mozaikjairól világszerte ismert Ravennába 6. nap: A reggelit követően indulunk a mozaikjairól híres Ravennába. A város a kora keresztény művészet pazar alkotásaival ajándékozta meg az emberiséget. XV-XVI. századi templomai és kápolnái, valamint a bennük található, páratlan szépségű mozaikok alapján méltán tartják Ravennát Olaszország legnevezetesebb városának. Ezek az emlékek felkerültek az UNESCO Világörökség listájára is. Megtekintjük a mozaikdíszítéséről neves Szent Vitál bazilikát és a templom mögötti kertben álló Galla Placidia meuzóleumot, melynek belsejét sötétkék alapra rakott, csodálatos mozaikkészítés borítja. Felkeressük Dante mauzóleumát, aki itt élt és alkotott Ravennában 1317-től 1321-ben bekövetkezett haláláig. Városnézésünket követően szabadprogram, majd vis szautazás tengerparti szálláshelyünkre. Részvételi díj: 30 euró/fő (belépőkkel együtt). 99. Nem tartalmazza az utas-, baleset és poggyászbiztosítás, az turisztikai illeték összegét.

November 6, 2022, 1:28 pm